a probiotikus tampon felhelyezése

Tanács azoknak, akik először használják az ellen® probiotikus tampont

Az ellen® tampon már a legelső menstruációtól használható. A szűzhártyán található nyílás általában elég rugalmas ahhoz, hogy azon keresztül a mini és a normal méretű ellen tampon kényelmesen, a szűzhártya megsértése nélkül felhelyezhető legyen.

Szánj időt az első felhelyezésre, és nyugodt körülmények között ismerkedj meg a testeddel. Minél jobban ellazulsz, annál könnyebb a tampon felhelyezése. A medencefenék izomzata szűkítheti a hüvely első szakaszát, ami miatt úgy tűnhet, mintha a hüvely túl szűk lenne. Lélegezz egyenletesen, és az izmok ellazulnak, ezáltal lehetővé válik a tampon könnyű és biztonságos felhelyezése. A tampon felhelyezése akkor a legmegfelelőbb, ha a hüvely középső szakaszán helyezkedik el, és nem érezhető. Kis gyakorlattal a tampon behelyezése könnyűvé és problémamentessé válik.

Az ellen® probiotikus tampon felhelyezése

A tampon felhelyezése előtt mindig moss kezet!

  1. A nyilaknak megfelelően csavard le a celofánt a tamponról.
  2. Vedd le a celofán védőcsomagolást a tampon alsó részéről.
  3. Tekerd le a tampon kihúzószálát.
  4. Mutatóujjad hegyét helyezd a tampon aljára, és vedd le a celofán védőcsomagolás felső részét.

Tampon felhelyezése

A szabad kezeddel kissé válaszd szét a szeméremajkakat a húgycső és a végbélnyílás között található hüvelynyílás eléréséhez.

  1. Mutatóujjad segítségével told fel a tampont a hüvelybe.
  2. A legkönnyebb ha kezdetben felfele tolod a tampont, majd ferdén, hátrafelé. Amennyiben ellenállást tapasztalsz, egyszerűen változtass egy kicsit a behelyezés szögén.
  3. A tampon akkor van megfelelően behelyezve, ha már nem érezhető. Ha még érzed a tampont, nyomd még egy kissé mélyebbre.